Националът Вальо Илиев се контузи в българското дерби
Националът Вальо Илиев се контузи в българското дерби / netinfo
Българският национал Валентин Илиев получи контузия и бе принудително заменен по време на българското дерби в Русия между Терек и Амкар. Двубоят от 24-я кръг на местния шампионат приключи при нулево равенство.

Руските медии не уточняват какво е състоянието на бившия футболист на ЦСКА, който влиза в плановете на Пламен Марков за световните квалификации срещу Италия и Грузия.

В информациите се посочва единствено, че Валентин Илиев е бил принудително заменен в 64-та минута на мача, след груб фаул на Гришин няколко минути по-рано.

Всички български футболисти, които защитават цветовете на Амкар и Терек взеха участие в мача. По 90 минути на терена останаха Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков, който получи жълт картон.

Освен тях, бившите футболисти на ЦСКА, състезаващи се за Терек Флорентин Петре и Радослав Забавник също излязоха като титуляри за клуба от Грозни, който бе гостуващ в този мач.

В крайна сметка, двата отбора не успяха да си отбележат гол, въпреки че Мартин Кушев на няколко пъти бе близо до попадението.

След поделените точки Амкар Перм заема четвърто място в класирането на руското първенство с 40 точки актива си след Рубин, Динамо и ЦСКА Москва, докато Терек е на 10-а позиция с 29 точки.