Националите по колоездене се скриха на лагер преди Пекин'08
Националите по колоездене се скриха на лагер преди Пекин'08 / netinfo

Шосейните колоездачи на клуб Бургас Даниел Петров и Евгени Балев, които ще участват на Олимпиадата в Пекин, се оттеглиха от днес на подготвителен лагер.

Селекционерът Валентин Живков обаче предпочете поради лични съображения да запази в тайна мястото на лагера. Той сподели, че за момента е най-важно да бъде осигурено спокойствието на двамата колоездачи и да се предвидят мерки за сигурност.

Живков вече е предвидил строг тренировъчен план и хранителен режим. Треньорът все още не е решил дали да включи Даниел Петров и Евгени Балев в групата на мъжкия състав за предстоящия турнир тип класик в Пловдив, който за тях би бил по-скоро контролно.

Най-вероятно опитният наставник ще предпочете да съхрани колоездачите ни, които ще отпътуват за олимпийското село с първата група български състезатели.

Междувременно стана ясно, че най-добро време от българските участници на международен турнир по колоездене за купа „Геменец” (Унгария) е дал състезателят на КК Бургас – Русин Русев. Той пресече финалната линия с 13-о време.

В надпреварата, която носи точки валидни за световната ранглиста, участват 20 отбора от различни страни, като българските представители са отборите на КК Бургас и КК Несебър. Днешното състезание е отсечка от 173 км. Във временното класиране отборът на КК Бургас е на 7-о място.