Марто Петров: Продължавам да доставям удоволствие на хората
Марто Петров: Продължавам да доставям удоволствие на хората / netinfo
Българският национал Мартин Петров даде обширно интервю за Гонг, в което говори за предстоящото градско дерби на Манчестър между Сити и Юнайтед.

„Мениджърът Ериксон гледа обстановката да е спокойна с оглед на това, че напоследък не се изявяваме особено добре. Ние сме професионалисти и знаем, че мач с мач не си приличат. Утрешният мач ще покаже кой отбор е по-добър, ние ще дадем всичко от себе си”.

„Преди мач с Манчестър Юнайтед няма какво толкова да се правят разбори. Всички знаем с какви играчи разполага Юнайтед.. Това са играчи, които са големи имена във футбола. Важно е да се борим и да използваме нашите шансове”.

„И при двата ми жълти картона от началото на сезона аз бях прав. Срещу Манчестър Юнайтед ми свириха фаул, който бе несъществуващ. С Арсенал пък нямаше никаква засада”.

„Надявам се да ни подценят. Те ще излязат с още по-голяма мотивация. Това е дерби и се съмнявам да има такова подценяване. Важното е отборът да се представи добре и да играем по-добре от предните мачове. Лично за мен се надявам да покажа същата игра като в сряда с националния отбор”.

„На 29 години съм, имам семейство с две деца. Всичко вкъщи е спокойно, тук съм доволен, ням никакви проблеми, така че не виждам защо трябва да избухвам”, обясни спокойното си поведение на терена Мартин Петров. „Това е черта от моя характер и не мисля, че ще се промени до края на моята кариера”.

Бързоногото крило на националния отбор коментира и ситуацията със своя съотборник и сънародник Валери Божинов, който се възстановява от тежка контузия:

„Надявам се съвсем скоро да има български тандем в атаката на Манчестър Сити.

Валери започна да тренира, влиза с голямо желание в единоборства и игри. Не бива да се рискува. Остават 13, 14 мача, сега е важно да поиграе за резервите, за да може, когато влезе в игра да няма никакъв страх. Трябва да е здрав на 100% и да видим истинския Божинов през другата година”.

„Аз имам още 2 години договор. Ще бъде на 31, когато той изтече. Това дали ще завърша кариерата си тук зависи от много неща. Пожелавам си да съм здрав, бъдещето ще покаже.

„Във всички страни, където съм играл, съм оставил добри впечатления. Продължавам да играя по същия начин и да доставям удоволствие на хората”, завърши Петров пред Гонг.