Крокър сложи край на мечтата на Фелпс
Крокър сложи край на мечтата на Фелпс / netinfo
Щафетата на САЩ бе дисквалифицирана по време на сериите за 4x100 метра съчетано плуване на Световното първенство в Мелбърн, Австралия. Така целта на Майлъл Фелпс да спечели 8 медала от турнира няма да се осъществи.

Американците в състав Райън Лохте, Скот Ъшър, Иън Крокър, Нийл Уолкър спечелиха състезанието в дисциплината. Малко след това обаче от повторението на надпреварата стана ясно, че сребърният медалист на 100 м бътърфлай – Крокър, е скочил в басейна преди да бъде предадена щафетата. По този начин най-големият съперник на Фелпс в бътърфлай сложи край на мечтите на своя сънародник.

Най-добрият в света имаше за цел да стане първият плувец, печелил 8 златни отличия на световен форум.

”Много сме разочаровани, но аз съм сигурен, че Майк ще разбере. Просто понякога така се случва. Имахме лош късмет”, заяви представителят на американците в кроула Нийл Уолкър.

След дисквалификацията на САЩ най-бързо време има състава на Япония - 3:37.04. Втори е отборът на Русия (3:37.16), а третото място остана за Южна Африка с (3:37.17). Останалите страни, които се класират са Австралия, англия, италия и румъния.

Фелпс обаче има реалната възможност да спечели седем медала, тъй като по-рано днес се класира с първо време за финала на 400 м съчетано. Американецът докосна стената след 4:12.01 минути. Второ време даде италианецът Лука Мартин – 4:13.33. Трети във финала влезе Оусама Мелоди от Тунис за 4:13.44.

В серията на номер 1 едно в света плува и българският представител Михаил Александров, който подобри националния рекорд, като финишира за 4:24.23 минути.