Контузия на Джерард плаши Ливръпул, под въпрос за мача с Челси
Контузия на Джерард плаши Ливръпул, под въпрос за мача с Челси / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес разкри, че Стивън Джерард е под въпрос за двубоя от Шампионската лига срещу Челси следващата седмица. Капитанът на „червените” не игра срещу Фулъм вчера, след като на тренировка преди това получи травма във врата.

Отсъствието на Джерард вчера бе по-скоро предпазна мярка, но Бенитес призна, че е притеснен за състоянието на халфа и не иска да рискува преди сблъсъка във вторник.

„Разговарях с лекарите днес и те казаха, че състоянието му се подобрява. Все още обаче е твърде рано да кажем дали ще е готов за вторник,” заяви Бенитес пред Sky Sports. „С контузии във врата винаги трябва да се внимава. Той бележи много голове с глава,” отбеляза още испанският наставник.

Сами Хюпия и Хавиер Машчерано също получиха травми във вчерашния мач с Фулъм, като финландецът дори бе принуден да напусне на полувремето. Въпреки това Бенитес смята, че и двамата ще са на линия за двубоя с Челси. „Мисля, че ще се оправи,” каза той за Хюпия. „Беше малко замаян след удара, който получи по главата, но мисля, че всичко ще е наред. Машчерано също отнесе доста ритници, но смятам, че и той ще е добре.”