Константинов тресно Йорданов и Гайдарски, Жеков започна с победа
Константинов тресно Йорданов и Гайдарски, Жеков започна с победа / netinfo

Пламен Константинов заедно със своя Ираклис постигна убедителна победа над Олимпиакос , където играят националите Боян Йорданов и Красимир Гайдарски, като двата отбора играят плейофи в разпределянето на местата от 1-о до 4-о.

Настоящият шампион на Гърция се справи по категоричен начин столичани с 3:0 гейма (25:12, 25:18, 25:14) в първа полуфинална плейофна среща играна в препълнената зала в Солун.

Пламен Константинов беше на полето цял мач за своя отбор Ираклис и беше сред най-добрите за домакините. Той завърши двубоя с 8 точки (2 блока), а най-резултатен за Ираклис беше Хосе Ривера с 11 точки. Боян Йорданов беше най-резултатен за отбора от Пирея с 14 точки, докато Красимир Гайдарски завърши мача със скромната 1 точка.

С тази победа отборът на Ираклис поведе с 1-0 в полуфиналната серия. Следващият мач между двата отбора е в сряда (9 април) от 19:00 часа българско време като домакин е Олимпиакос (Пирея). Играе се до 3 победи от 5 мача.

Разпределителят на националния ни отбор Андрей Жеков и неговия клуб ЕА Патрон (Патра) започнаха с победа плейофите за разпределение на местата от 5-то до 8-мо. Отборът от Патра победи Аонс Милон с 3:0 (25:18, 25:22, 25:14.

Андрей Жеков завърши двубоя с 4 точки (2 блока).

По този начин отборът на ЕА Патрон (Патра) поведе с 1-0 победи в серията. Играе се до 3 победи от 5 мача. Следващият мач от серията е в сряда (9 април) от 19:00 часа българско време като домакин е отборът на Милон.