Йешич: Финалът за нас е като Ниагара
Йешич: Финалът за нас е като Ниагара / netinfo
Интересно сравнение направи старши треньорът на Литекс Миодраг Йешич за финала за Купата на България на днешната си пресконференция. Той сравни четвъртфинала с Левски като преминаване на малко поточе, полуфинала с Ботев като прегазване на буйна река, а финала с Черно море определи като водопада Ниагара.

„Когато става дума за финал, няма фаворити. Очаквам двубоят с Черно море да бъде празник за футбола и никой няма право да го разваля,” намекна Йешич, посочвайки главния съдия Николай Йорданов.

На въпрос за слуховете дали остава в Ловеч или ще си тръгне след края на сезона, той каза: „Не слушам слухове, слушам хубава музика, сръбска и българска. По вестниците гледам само снимките, не чета текстовете. Не знам защо се затормозявате с въпроса дали оставам в Литекс. За мен важен е финалът и няма да е изненада, ако го спечелим.”

Сръбският специалист изрази съжалението си, че няма да може да разчита на контузения си голмайстор Вилфред Нифлор.

„Ще дадем максимума от себе си, а като го правим, винаги печелим. Вярвам в моите момчета и съм сигурен, че ще подарим трофея на господин Гриша Ганчев,” каза още Йешич и допълни:

„В първенството можеше да играем и по-добре. Но от друга страна, ако не ни бяха откраднали пет точки в мачовете с Берое и Черно море, сега можеше да сме на трето, а защо не и на второ място.”