Федерер сломи Надал, спечели 18-а титла от Големия шлем
Федерер сломи Надал, спечели 18-а титла от Големия шлем / Guliver/Getty Images

Най-великият в историята на тениса отново е на големия връх! Роджър Федерер стана шампион на Аустрелиън Оупън за пети път след петсетова победа в един велик финал срещу Рафаел Надал, който със сигурност ще бъде помнен дълго време - 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

На близо 4 часа върховен тенис станаха свидетели зрителите на сблъсък №35 от съперничеството на двама от най-великите в историята на спорта.

Успехът можеше да отиде във всеки един от двамата, но в решителните моменти Федерер показа по-голяма класа и в крайна сметка заслужено стигна до своята рекордна титла №18 в Големия шлем като по този начин увеличи преднината си от Надал и Пийт Сампрас, които делят второто място с по 14 трофеи от Големите четири.

Федерер сломи Надал спечели 18а титла от Големия шлем
netinfo

Федерер се превръща и в първия тенисист в "оупън ерата" на тениса с поне по 5 титли от три от турнирите от Големия шлем, отбелязва Gong.bg.

Преди началото на мача Надал бе сочен за фаворит с оглед на статистиката - 23:11 победи за испанеца, както и 6:2 победи във финали от Големия шлем. На 35-годишна възраст обаче Федерер показа, че все още е на невероятно ниво и след куп обрати заслужи големия триумф с изумителен тенис в последния пети сет.

Федерер сломи Надал спечели 18а титла от Големия шлем
netinfo