Донта Смит прескача съотборник, Стойков категоричен при тройките
Донта Смит прескача съотборник, Стойков категоричен при тройките / Мария Мицова
„Шоуто беше добро, но очаквах още повече”, заяви победителят в конкурса за тройки в Мача на звездите Тодор Стойков, който бе най-убедителен при стрелбата и в предварителния кръг, и във финала, където съперник му бе младият баскетболист на Левски Станислав Славейков.

„Трябва да има и шоу понякога. Заслужавахме да се получи такъв празник и заради нас, и заради хората в залата”, заяви центърът на ЛукОйл Академик Бойко Младенов, който въпреки, че игра с контузия в дясната ръка показа сериозни качества като гард и националният селекционер Тити Папазов се пошегува, че може да го ползва на този пост в представителния ни тим.

Именно Бойко Младенов бе един от състезателите, който се погрижи най-подобаващо за доброто настроение на публиката, но голямата атракция бе американецът Донта Смит, чието изпълнение в конкурса за забивки - прескачане на изправилия се под коша Божидар Аврамов, накара зрителите да крещят възторжено.

Талантът от ЛукОйл Академик Живко Стоянов се оказа приятната изненада в конкурса и също направи супер-забивка във финалния тур след скок над Асен Великов.

Донта Смит показа сериозен НБА-потенциал и бе абсолютно неотразим при всичките си забивки, като при последната дори увисна с ръка до лакът в коша и заслужено може да бъде определен за истински крал на забивките в българския баскетбол.