Баждеков: Ако Апоел не плати до края на месеца, договорът се анулира
Баждеков: Ако Апоел не плати до края на месеца, договорът се анулира / БГНЕС
Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков коментира пред Гонг ситуацията около Димитър Телкийски и отношенията на „сините” с Апоел.

Според финансиста на Левски, ако евреите не платят до края на месеца, договорът на двата клуба за Мечо Телкийски се анулира автоматично. Подобна точка е вписана в самия контракт между двата клуба.

„Към настоящия момент Апоел е некоректен относно договора си с Левски по привличането на Димитър Телкийски. Дължат ни 100 хиляди евро и трябваше да ги платят до първи септември. Независимо от многократните ни писмени обръщения, не получаваме никакъв отговор. Ние не искахме да се стига до дела и усложняваме процедурата. На този етап не намираме никакво разбиране от еврейския клуб. Заради това се принудихме с вчерашна дата да подадем жалба във ФИФА. Апоел не е коректен към Левски спрямо договора на Димитър Телкийски”, отбеляза Баждеков.

„В договора е уточнено, че ако Апоел не плати вноската до края на октомври, контактът се анулира. При такова развитие, правата на Телкийски се връщат на Левски. Надявам се, че Апоел ще направи всичко необходимо. Още повече, че сумата не е чак толкова голяма и е по силите им. Не вярвам, че физическото връщане на Димитър Телкийски ще стане факт, но съществува и такъв вариант, ако не платят сумата и неустойките по нея, както и лихвите”, разкри още Константин Баждеков.

„Нямаме подобен проблем с други продадени от нас футболисти. Разбира се с времето сме имали подобни случаи, като прословутия казус „Станислав Ангелов”, допълни изпълнителният директор на Левски.

„Треньорът на Левски Емил Велев знае за този случай. На този етап обаче няма нищо конкретно, а и аз очаквам все пак евреите да платят”, завърши Баждеков.