Андре Агаси слага край на кариерата си
Андре Агаси слага край на кариерата си / netinfo

Американският тенисист Андре Агаси ще сложи край на блестящата си професионална кариера след края на турнира Ю Ес Оупън, който започва на 28 август.

36-годишният Агаси има спечелени шест титли от Големия шлем и е един от петимата тенисисти, които са спечелили всичките четири турнира от Големия шлем. Той е бивш номер едно в световната ранглиста, спечелвайки повече от 17 милиона долара от наградните фондове.

Първият си голям успех постига в Англия през 1992 година, когато триумфира с титлата на Уимбълдън, след което кариерата му тръгва рязко нагоре. Андре Агаси печели четири пъти Откритото първенство на Австралия, два пъти Ю Ес Оупън и веднъж Ролан Гарос.

"Това е последното ми участие на Уимбълдън, а Ю Ес Оупън ще е последния ми турнир. Пожертвах много, за да се опитам да се върна отново тук и да се насладя за последен път на турнира. Не участвах в надпревари на клей, за да мога да съм напълно готов. Този турнир означава много за мен, през годините ме е карал да се чувствам наистина страхотно. Направих всичко възможно, за да играя тук. От тук започна всичко за мен. Всички мои мечти започнаха тук. Това беше преди 14 години, но чувството е същото", заяви Агаси на пресконференция в Лондон. Откакто започва професионалната си кариера през 1986 той печели 60 титли.