Агаси каза сбогом на Уимбълдън
Агаси каза сбогом на Уимбълдън / netinfo

Андре Агаси изигра последния си мач на тревната настилка на Откритото първенство на Великобритания, след като отпадна в третия кръг от номер 2 в схемата Рафаел Надал с 6:7(5), 2:6, 4:6 за 2:14 часа.

Както е известно 36-годишният Агаси, шампион на Уимбълдън през 1992 година, обяви, че прекратява състезателната си кариера след Откритото първенство на САЩ през есента.

Срещата бе равностойна само в първата част, в която се стигна до тайбрек. Агаси поведе с 5:2 точки, но шампионът от Ролан Гарос Надал спечели следващите пет разигравания, а с това и първия сет за 63 минути.

До края испанецът доминираше и логично достигна до победата. Той завърши двубоя с ас при втория си мачбол. Надал направи 44 печеливши удара в това число и 18 аса.

След мача публиката се изправи на крака и с бурни аплодисменти приветства Агаси. През годините съм преживял много прекрасни моменти на Уимбълдън. Никога не съм имал възможност да благодаря на феновете за подкрепата и искам да направя това сега. Всеки професионален играч има мечта някой ден са стъпи на Централния корт тук. Аз съм имал тази възможност много пъти. Благодаря на всички, заяви Агаси.