/ efirbet.com
След като пушекът се вдигна и вече се намираме в четвърт финалите на Шампионска лига, трябва да се запознаем и с някои от потенциалните фаворити, които тази година ще щурмуват върха на престижния трофей. За първи път от много време ще забележим, че испанските тимове срещат много сериозна съпротива и всеки следващ мач става все по-труден. В следващите редове ще обърнем малко внимание на отборите от тази година, които се смятат за фаворити, макар и финалът да е все още далече от хоризонта.

Не трябва да забравяме, че точно в този момент всеки запалянко обръща особено внимание на спортните статистики, особено след като в този момент всеки букмейкър се стреми да даде възможност за поставянето на по-специални и дългосрочни залози за официален шампион. Ще забележим, че в портфолиото на букмейкъра Буин, чието ревю можем да разгледаме тук - https://efirbet.com/bwin/присъства точно такава опция, а посочените фаворити отговарят много точно на статистиката и мнението на спортните анализатори, но както знаем, в спорта обратите не закъсняват, но кои са потенциалните фаворити и кои успяха да се справят до този момент с жестоката конкуренция? Битката на шампионите навлиза в своята последна фаза, като присъствието на следните отбори прави турнира още по-интересен:

Манчестър Сити

Гражданите извървяха много дълъг път, но никога не обърнаха гръб на Пеп Гуардьола и гласуваха пълно доверие в решенията и трансферите, които прави. До този момент един трофей бягаше много сериозно от отбора - този на Шампионска лига. Не е тайна за никого, че когато един треньор започне своята работа, титлите стоят на заден план, те са финалният щрих в създаването на един отбор. Пеп започна своята активна работа и към този момент ще се похвали с един от най-сплотените отбори, като трябва да отбележим и още едно качество - има талант да открива качествени и отдадени играчи. В настоящия момент Манчестър Сити е смятан за абсолютен фаворит, но за зла беда, това се случва с присъствието на още няколко тима, които може да объркат сметките и ще се постараят да го направят.

Байерн Мюнхен

Абсолютният хегемон в немската Бундеслига е готов да щурмува върха и да защити титлата си. Очевидно е, че отборът не само няма намерени да се даде без бой, но и има всички възможности да вземе още един трофей. Това не ни изненадва, след като Ханс Дитер - Флик познава играта достатъчно добре и най-вероятно вкусът от победата все още е напълно достатъчен, за да има амбицията да повтори успеха си. Все пак не трябва да забравяме, че ако успее и Байерн официално вземат трофея, тогава започва да се пише нова глава на модерната футболна история, а самият Ханс ще се нареди до магическите мениджъри като Зидан, които няколко години по ред не срещнаха никаква съпротива в преследването на върха.

Ливърпул

Няма как да не насочим погледа си към Анфийлд и г-н Клоп. Треньорът създаде една специална крепост и дълго време не позволяваше някой да победи отбора му на собствения стадион. Приказката свърши в началото на годината, при това с изненадваща загуба от не толкова силен отбор. Клоп също направи добри инвестиции и освен подмладяването на отбора, започна да налага една нова и ефикасна стратегия на игра, но контузиите също взеха своето. Мениджърът е готов да бъде още по-краен, като през лятото смята да се раздели с още футболисти като Ориги и Шакири. На този етап можем да сме сигурни, че мърсисайдци ще имат нужда от всеки човек.

Челси

Подозираме, че никой не е слагал в сметките Челси на Томас Тухел. Оказа се, че сините не само се разправиха доста атрактивно с Атлетико Мадрид, но вече добиха и самочувствие, заявявайки, че никой не иска да се изправи срещу отбора. Макар и Тухел да влезе в историята с един от най-добрите дебюти в историята на Челси, ние лично не бихме бързали да бъдем толкова крайни в изказванията, особено след като Шампионска лига е турнир, в който всички спекулации приключват с вдигането на трофея. А както забелязваме, това време е все още далече. Все пак психологичните игри на Тухел не са непознати.

ПСЖ

С наличието на нов инвеститори и по-сериозни планове за бъдещето, френският тим спокойно може да се смята за един от фаворитите в отбора. След като Почетино заяви, че ще играе с твърда ръка и няма да позволи своеволията на звездите да се отразят на отбора, летвата се вдигна много високо. Миналогодишният финал приключи с обещание, че французите ще се върнат в настоящия сезон и ще поправят грешката си. Звездни играчи не липсват, но покрай тях можем да говорим и за контузията на Мбапе. Всички заявяват, че ще се върне по-бързо в игра, отколкото подозираме, но това е въпрос, който ще получи отговор във времето напред. От друга страна не трябва да забравяме, че пътят им до тук не беше чак толкова труден. Отстраняването на Барселона в тази му форма не може да се смята за постижение, след като много експерти смятаха, че каталунците просто удължават агонията с всеки следващ кръг.

Следващият футболен кръг ще се проведе на 13 и 14 април, като до тогава можем да следим формата на всеки отбор в съответното първенство. Представянето им там ще покаже до някаква степен какви са силите им и колко точно могат да издържат в някои от най-важните мачове. Редно е да следим колко точно се пазят някои от титулярите за предстоящите срещи.