/ ChairPro
Основана през 2012 г. от Марк Бакаш и Радостин Кирилов, ChairPro се стреми да улесни клиентите в избора и закупуването на офис мебели, предлагайки услуги по интериорно планиране, доставка и сглобяване. Чрез директния си достъп до производители, компанията осигурява висококачествени мебели на атрактивни цени. В портфолиото ѝ влизат регулируеми бюра Ergo Desk, ергономични столове ErgoPro, както и продукти от признати марки като Okamura, HAG и Topstar. ChairPro предлага безплатни консултации, които подпомагат клиентите в създаването на вдъхновяваща и продуктивна работна среда. Стремежът на компанията е да трансформира работното място в зона на повишена продуктивност, акцентирайки на изключителната ергономия и иновативния дизайн.

Кога и как беше основан бизнесът ChairPro?

Основахме марката ChairPro през 2012 година и стартирахме активни продажби на първи март 2013 г. С Марк Бакаш, мажоритарен собственик, по това време вече имахме повече от десетилетие международен опит в търговията с офис продукти, включително и обзавеждане за офиса. Бяхме придобили познания в електронната търговия и разполагахме с екип от уеб маркетинг специалисти. Анализирайки българския пазар, научихме, че човек се сблъсква с няколко проблема, когато иска да обзаведе офиса си или просто да купи за себе си качествен ергономичен стол. На първо място беше невъзможно да се купят качествени ергономични столове онлайн. Терминът “ергономични столове” масово се употребяваше, но даваше на аудиторията грешна представа за това, какво би трябвало да представлява такъв стол. Евтини изделия имаше под път и на път, но бяха старомодни и неотговарящи на стандартите за ергономични модели, които да помагат на хората в тяхната работа. От друга страна забелязахме, че беше трудно човек да се ориентира и да си поръча истински качествени изделия. Това ни убеди в идеята да улесним компаниите при обзавеждането на мечтания офис, независимо от бюджета. Мебелите ни достигат директно до Вас от производителите, което прави селекцията ни по-достъпна от по-ексклузивните артикули със сходно качество на пазара, а екипа ни от експерти се грижи целия процес да премине гладко и безпроблемно за нашите клиенти.

Какво ви вдъхновява да продължавате напред въпреки предизвикателствата?

 Предизвикателствата винаги са ни помагали да подобряваме своите услуги и продукти, и най-вече да продължаваме да растем и постигаме целите си. Вдъхновяваме са от новите изобретения в сферата на ергономията, от гениални дизайни, които помагат на хората да постигат повече в ежедневието. Ние сме иноватори, а мисията ни е да създаваме работни пространства, където те да усещат не само комфорт, но и да получават вдъхновение да правят това, което обичат. Без да преувеличаваме, ние живеем за добрата ергономия и добрия дизайн. Именно това ни амбицира да бъдем перфекционисти в работата си с клиентите и да правим целия процес, започвайки от подбор, планиране и след това реализиране на мечтаното им работно пространство, максимално улеснен и приятен за тях.

ChairPro
ChairPro

Кое е вашето конкурентно предимство пред брандове във вашата ниша?

Освен превъзходното качество на нашите продукти, основното ни предимство е страхотното ни обслужване на клиенти. В ChairPro винаги поставяме на първо място в работата си удовлетвореността на клиента. В този смисъл основните ни приоритети са безкомпромисното качество на изделията и неповторимото обслужване. Екипът ни се състои от опитни професионалисти, чиято цел винаги е да вникне в детайлите и изискванията на всеки проект и винаги да предостави персонализирани решения, изцяло отговарящи на визията на клиента, неговите нужди и бюджет. От първоначалната консултация до избора на продукт, доставката и следпродажбената поддръжка, ние целим да постигнем най-голямо удовлетворение на нашите клиенти.

Как адаптирате своите офис мебели към динамично променящите се нужди на съвременните работни пространства и кои са ключовите фактори, които взимате предвид при избора и разработката на нови продукти за вашите клиенти?

Ние осъзнаваме, че днешната работна среда изисква гъвкавост, комфорт и функционалност, поради което даваме приоритет на иновациите и адаптивността в нашите продуктови предложения.

За да отговорим на тези променящи се нужди, ние се фокусираме върху ергономичния дизайн, като гарантираме, че нашите мебели насърчават здравето и благополучието на ползващите ги. Адаптивността е от ключово значение – продуктите ни са проектирани безпроблемно да се вписват в различни работни настройки, независимо дали става дума за пространства за сътрудничество или зони за фокус. Решенията за седене, регулируемите по височина бюра и модулните мебели са ключови.

ChairPro
ChairPro

Когато избираме и разработваме нови продукти, ние вземаме предвид няколко жизненоважни фактора:

1. Дизайн, ориентиран към клиента: Ние се вслушваме внимателно в нуждите на нашите клиенти. Като събираме обратна връзка и сме информирани за тенденциите в различните индустрии, гарантираме, че нашите продукти отговарят на реални предизвикателства, пред които се изправяме на работното си място.

2. Устойчивост: Ние сме ангажирани с екологични материали и процеси, тъй като разбираме, че нашите клиенти ценят устойчивостта. Използваме материали, които са едновременно издръжливи и отговорни към околната среда. Т

3. Технологична интеграция: Съвременните работни пространства все повече разчитат на технологиите, и поради тази причина ние интегрираме интелигентни решения като системи за управление на кабели и работни станции, проектирани да интегрират най-новите технически инструменти.

В крайна сметка нашата цел е да гарантираме, че мебелите ни не само отговарят, но и надхвърлят очакванията на съвременната работна среда, помагайки на нашите клиенти да създават динамични, продуктивни и вдъхновяващи работни пространства.


С какви думи бихте мотивирали един млад човек да започне бизнес в България?

Бих казал на всеки млад човек, който мисли да започне бизнес в България: Вярвайте във визията си и направете първата стъпка. България е страна с огромен потенциал, с нарастваща предприемаческа екосистема и достъп до европейския пазар. Бариерите за навлизане тук са по-ниски в сравнение с други страни и има много ресурси и системи, достъпни за стартиращи фирми - от ускорители на развитието до възможности за финансиране.

Не се страхувайте да се откроите – намерете своята ниша, съсредоточете се върху предоставянето на стойност и останете издръжливи в лицето на предизвикателствата. Успехът не идва за една нощ, но с постоянство и страст можете да изградите нещо успешно. Обградете се с хора, които ви вдъхновяват и ви тласкат напред. И не забравяйте, че всяка страхотна компания започва с малко, но мисленето за непрекъснато усъвършенстване и учене ще ви помогне да растете.

Ако сте мотивирани, адаптивни и готови да положите усилия, няма ограничение за това, което можете да постигнете тук.


ChairPro e част от eCommerce Awards 2024 - Конкурсът който търси звездите на онлайн търговията в България! Повече информация за наградите и как да се включите може да намерите тук: https://ecommerceawards.bg.