Виктор от Ню Йорк с нова песен за 3 март и България (ВИДЕО)
Виктор от Ню Йорк с нова песен за 3 март и България (ВИДЕО) / netinfo

Талантливото българче от Ню Йорк Виктор Велинов поздравява сънародниците си с нова песен, посветена на 3 март.

Миналата година в навечерието на националния празник той трогна до сълзи много българи по целия свят с видеото на "Откъснатите цветя на България" и направи чистосърдечна реклама на Трънския край, като каза пред медиите, че това, според него, е раят на Земята

По тази причина, месец преди да стане на 9 години, трънчани го обявиха за почетен гражданин на Трън, откъдето са корените на неговата майка Кристина Велинова.

Песен на българче от Ню Йорк за родината разчувства хиляди хора (ВИДЕО)

Новата песен на Виктор се казва "Не давайте България". Текстът е на майката на Виктор, а музиката е написал самият той. Аранжиментът е на музикалния му педагог в Ню Йорк Александър Чазов.

Във видеото, което вече набира популярност в You Тube, с Виктор пеят Мартина Радославова и Нели Минчева, с които момчето записа и първата си песен. В новия запис участва и неговата сестричка Вера. Кадрите край океана и в българската църква в Манхатън са снимани от майката на Виктор, а монтажът е направен от българската компания "Зографик Филм", чийто собственик е неговият вуйчо Лъчезар Велинов.

"Направихме тази песен с огромна любов към България, но и с малко тъга. Посвещаваме я на всички родолюбиви българи и небългари, които обичат и милеят за България, независимо от националността им, етническия им произход, вероизповеданието и местожителството. Искаме тя да обединява, тъй като общото помежду ни е много повече от различията. Искаме нейното послание да е морална и духовна норма в решенията на тези, от които зависи бъдещето на страната ни", сподели Кристина Велинова за песента.