Веселин Маринов дари кувьоз на великотърновската болница
Веселин Маринов дари кувьоз на великотърновската болница / DarikNews.bg
Последен модел кувьоз дари Веселин Маринов на великотърновска болница
51011
Последен модел кувьоз дари Веселин Маринов на великотърновска болница
  • Последен модел кувьоз дари Веселин Маринов на великотърновска болница

Нов супермодерен кувьоз дари популярният изпълнител Веселин Маринов на неонатологичното отделение на великотърновската болница. Апаратът е последен модел и струва между 30 000 и 50 000 лева, но по изричното желание на певеца от болницата не оповестиха цената на новата придобивка.

Изпълнителят на "За теб, Българийо" решил да направи благородния жест още преди години, когато детето на негови близко ослепяло заради стар апарат, в който било поставено.

„Миналото лято, когато навърших 50 години, реших да осъществя идеята си. Казах на моите приятели, които поканих на рождения ден, че вместо да ми подаряват саби, или Аполон в бронзова статуя, или някаква риза, каквото са решили, да ми го оставят в плик, в една урна на входната врата на ресторанта. Събраха се половината пари, които бяха нужни, добавих другата и реших да ги даря за този кувьоз, който е последно поколение. Избрахме да бъде именно този, защото наистина е най-хубав", разказа Веселин Маринов.

Първото бебе, поставено в новия кувьоз, бе момиченце, родено само преди часове, с тегло 2 килограма и проблеми с дишането.

Други новини от Велико Търново