/ NOVA
Спектакълът ще се излъчи на живо утре от 20:00 ч. по NOVA
Десетки български звезди и лица на NOVA обединяват утре вечер усилия в една обща кауза – осигуряване на сигурна учебна среда за българските деца. Те ще се включат в благотворителния спектакъл „Заедно срещу насилието в училище“, който ще бъде излъчен от 20:00 ч. на живо в ефира на NOVA. Със събраните средства по време на двучасовия концерт ще се финансира 3-годишната програма за превенция на насилието в училище, която ще бъде разработена съвместно от УНИЦЕФ и МОН.

Аделина Радева и Виктор Николаев
NOVA

Каузата обединява не само УНИЦЕФ и NOVA, но и цялото общество. Само част от популярните личности, които ще се включат в спектакъла са журналистите Ани Салич, Надежда Узунова, Аделина Радева и Виктор Николаев; музикалните звезди - Поли Генова, Кирил Маричков, групите „Джеръми?“ и ПИФ, Десислава, както и детската вокална група Бон-Бон; актьорите Яна Маринова, Ернестина Шинова, Десислава Бакърджиева. Своята солидарност с каузата ще изразят Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество. По време на концерта ще бъдат разказани и много истински истории, показващи различните лица на насилието в училище.

Ани Салич
NOVA

Водещи на спектакъла са обичаната актриса Йоана Буковска-Давидова и младият актьор, добре познат на детската публика, Мартин Паунов.

По време на концерта всеки зрител ще може да подкрепи каузата на УНИЦЕФ и NOVA като изпрати SMS с цифра 5 на номер 1021 (ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори) и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон* или чрез онлайн дарение на dari.unicef.bg

Джеръми
NOVA

Дигитален медия партньор на концерта е Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп. Продуцент на спектакъла е „Дрийм Тийм“ и се осъществява с подкрепата на Happy Bar and Grill.

Повече за интервенцията в училищата, която ще започне от следващата учебна година, можете да научите на сайта на УНИЦЕФ