Рут Колева с концерт в подкрепа на И аз мога 
Рут Колева с концерт в подкрепа на И аз мога  / снимка: пресцентър Община Бургас

Певицата Рут Колева планира благотворителен концерт в подкрепа на поредната кауза на фондация "И аз мога" - създаването на център за деца с аутизъм в Пловдив. Събитието е на 26 април (четвъртък) от 21.00 ч. в ресторант Враня на столичния хотел Рила. Младата изпълнителка вече няколко години е посланик на "И аз мога" и многократно се ангажира с популяризирането на идеите на организацията. 

Вече шест години фондацията, чрез множество инициативи, помага на деца в нужда, сред които: деца с множествени увреждания, деца с редки болести, деца с намалено зрение, деца с аутизъм. "И аз мога" работи за подобряване условията им на живот и тяхното интегриране. 

В момента усилията на екипа на организацията са насочени към създаването на център за деца с аутизъм в Пловдив и реновирането на помещението, предназначено за него, предоставено безвъзмездно от Общината. Благодарение на група доброволци то е почистено и готово за началото на същинския ремонт. 

Всеки все още МОЖЕ да се включи в оживяването на центъра - като отиде на концерта на Рут на 26 април. Приходите от него ще бъдат дарени за създаването му. Кувертът за събитието е 15 лева.