Япония дарява средства за ремонт в Музикалната академия
Япония дарява средства за ремонт в Музикалната академия / netinfo

В сградата на Националната музикална академия “Панчо Владигеров” японският посланик Н. Пр. Цунехару Такеда и Емилия Фотева – управител на Динакорд България, официален представител на YAMAHA за страната, на 7 март ще подпишат договор за отпускане на средства на стойност 48 888 лв. за ремонт на част от звукозаписната и озвучителната апаратура в НМА.

Финансовата помощ се осъществява в рамките на програмата за поддръжка и вторичен ремонт на апаратура, дарена от правителството на Япония на значими институции в областта на културата и образованието.

Правителството на Япония вярва, че апаратурата, дарена на НМА, ще продължи да се използва максимално ефективно и затова реши да откликне на молбата на ръководството на НМА, като за целта ще бъде направена поръчка за доставка на необходимите резервни части чрез Динакорд България, официален представител на YAMAHA. Очаква се направеното дарение да подпомогне развитието на българската музика и да съдейства за укрепването на приятелските отношения между Япония и България като цяло.