Психиатър: Волен не е болен, поведението му е политическа психопатия
Психиатър: Волен не е болен, поведението му е политическа психопатия / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Психиатър: Волен не е болен, поведението му е политическа психопатия
64911
Психиатър: Волен не е болен, поведението му е политическа психопатия
  • Психиатър: Волен не е болен, поведението му е политическа психопатия

В поведението на Волен Сидеров експресират черти на характера, които се проявяват при хора, които се самозабравят и си мислят, че едва ли не от тях зависи всичко. Психиатричната оценка направи в интервю за Дарик д-р Веселин Герев, бивш консултант от ВМА-Пловдив, сега свободно практикуващ специалист. Всички събития, свързани с лидера на Атака, които се случват през последните дни и нощи, са израз на личностна психопатия, която се проявява и при други политици, за които се видя, че най-бързото лечение е падането от власт, обясни още Д-р Герев.

Според него циничното поведение и арогантността са насочени не само към протестиращи, журналисти и парламентаристи, а към целия български народ.

/Пълния психиатричен портрет, който направи Д-р Веселин Герев на политици като Волен Сидеров, може да чуете от прикачения звуков файл /

„Не се заблуждавайте, че хора като Волен Сидеров са болни - макар и извратени от властта, те са напълно наясно какво вършат и просто разиграват циркове", категоричен е психиатърът.

Именно затова не е нужно да се правят психотестове на депутатите и министрите, каза още д-р Веселин Герев.

В определението за психопат пише, че това е човек, който няма съвест и съзнателност, но не защото му липсва интелектуален капацитет да разбере разликата между редно и нередно, а защото липсва емоционалната връзка с когнитивността, мислите и т.н. Някои от характеристиките на това включват поразителна липса на съпричастност, липса на загриженост за другите хора, възприемане на другите хора просто като предмети. При нормални хора може да се различи емоционално-наситено от неутрално събитие, но при психопатите това е невъзможно. Части от лимбичната зона и части на мозъка, отговарящи за емоционалността като цяло - хипокампус, амигдала, при психопатите не функционират, както при другите хора. Психопатиите обхващат състояния, които се намират на границата между болестта и нормата, поради което са трудно установими (признак за това е, че клиниките често прехвърлят свои пациенти психопати на полицията, а полицията по-късно им ги връща обратно).