По бански на фестивала The Big White Powder в Чепеларе
По бански на фестивала The Big White Powder в Чепеларе / снимка: gong.bg

The Big White Powder в Чепеларе се превърна в летен фестивал със „снежен” бар, каза пред Дарик един от организаторите Юлиан Грозданов.

В неделя ще има състезание със скибоб, тъй като топлото време не позволява предвидените спускания с каяци. Всеки може да си направи самоделен скибоб и да се забавлява по трасето, което е наредено като слалом за ски. Хората се разхождат по бански и къси панталони и пият бира на „снежния бар” на Мечи чал, до който има и поляна с минзухари и се мажат със слънцезащитни кремове.

Музикалната програма и сетовете на диджеите продължават до понеделник. „Има интерес към фестивала и следващата година планираме да се проведе по-рано, за да има достатъчно сняг”, каза Грозданов. Диджеите са в най-високата точка на планината, а сетовете са от 17.00 до 23.00 ч., като през деня също има музика от различни стилове- хип хоп, електронна и дъб степ.

Повече за фестивала ВИЖТЕ ТУК. Актуалното състояние на пистите може да следите на sinoptik.bg. Картина на живо от фестивала може да видите в сайта на Община Чепеларе.