Митрополит Гавриил получи званието „Почетен гражданин на Ловеч”
Митрополит Гавриил получи званието „Почетен гражданин на Ловеч” / DarikNews.bg , Дарик Плевен

Ловчанският митрополит Гавриил бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Ловеч". Това стана на тържествена церемония по случай празника на града. За принос към духовното и културното развитие на града и общината и във връзка с неговата 65-годишнина владиката получи почетна значка, статуетка „Ловешка крепост" и символичния ключ на града. „Дано с тоя ключ се отвори царството Божие", пожела си той, приемайки символите.

Митрополит Гавриил е 44-ият почетен гражданин на Ловеч.

На тържествената церемония с почетен медал на Ловеч бе удостоен Сергей Широков, началник-отдел по култура, младежки дейности, спорт и туризъм в администрацията на Лотошинския муниципален район. Отличието му бе връчено за ползотворно сътрудничество в укрепването и развитието на партньорските отношения между Ловеч и Лотошино и за дългогодишния културен обмен между двата града.

С почетния знак на община Ловеч бе наградена Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев" - за изключителен принос в проучването, опазването и популяризирането на българското книжовно наследство и краезнание и във връзка със 145-годишнината на институцията. Отличието бе прието от директора Мариана Иванова с думите: „Тази чест радва и задължава".

Други новини от Плевен