Мино Караджов
Мино Караджов / netinfo
Главният герой от уеб сериала ще участва в Националната седмица на детската книга
Главният герой в уеб тийн сериала „Не така, брат!“, Мино Караджов, който изпълнява ролята на малкия гений Мишо, ще се включи в Националната седмица на детската книга, която ще се проведе от 1 до 7 юни в София.

По време на събитието Мино ще се срещне с деца и тийнейджъри, които искат да развиват своите умения по писане и ще им представи книгата „Дневникът на Мишо“, която е създадена по мотиви от сериала „Не така, брат!“.

Задачата, която Мино ще даде на децата, е да напишат една допълнителна глава към книгата „Дневникът на Мишо“. В нея те ще трябва да опишат това, което най-силно ги вълнува от живота им в училище – отношенията със съучениците, учителите, любимият им предмет и т.н. Мино ще насърчи креативността на децата, които ще трябва да развихрят въображението и писателските си възможности в рамките на уъркшопа. Всеки, който иска да се запише за участие, може да го направим през сайта на организаторите - www.nsdk.bg. Срещата ще се състои на 3 юни от 15:00 часа в литературен клуб „Перото“.

Националната седмица на детската книга се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ и в партньорство с Национален център на книгата – НДК. Основни медийни партньори на инициативата са NOVA и Нетинфо. Във форума ще участват едни от най-големите имена в българската детска литература, водещи специалисти по български език, поети, актьори, както и любими звезди от малкия екран и музикалната сцена. Телевизионните водещи Ани Цолова и Невена Василева също ще вземат участие в Национална седмица на детската книга не само, за да споделят с децата своята любов към книгите и като част от кампанията на Новините на NOVA „Мисия образование”.

“Не така, брат!“ е първият български тийн уеб сериал от продуцентите 7Talents, който проследява вълненията около първата любов в живота на тийнейджъра Мишо – отличник с разностранни научни интереси. В историите на Мишо главна роля играе и е брат му Дидо, който се опитва да му помогне със своите съвети, нищо че те често завършват с комични ситуации. Сериалът вече има реализирани три сезона, едно специално издание и над 17 милиона гледания онлайн. Над 100 хиляди са феновете на сериала в социалните мрежи, а освен книгата „Дневникът на Мишо“ към сериала има и създадена песен.

Епизодите на "Не така, брат!" се излъчват във Vbox7.com всяка сряда от 16:00 часа. Още новини за поредицата ви очакват във Facebook и Instagram.