Международните медийни събития в Албена с ново лице и нов формат
Международните медийни събития в Албена с ново лице и нов формат / netinfo
Жорж Лукс, президент на телевизионния фестивал „Златната роза” в Швейцария и международен медиен експерт, е новият генерален мениджър на Международните медийни събития в курорта Албена.

От тази година фестивалът ще има ново име – Mediamixx International Festival & Market.

Жорж Лукс е реализирал много културни проекти за частни и обществени организации в родната си Швейцария. Член е на бордовете на Националната академия за телевизия, наука и изкуство NATAS, Ню Йорк, и на Фестивала BANFF в Канада. Лектор е в училището по дизайн в Биел, Швейцария.

Mediamixx International Festival & Market ще се състои от 5 до 10 юни. Фестивалът ще включва конференции, работилници, практически занимания, майсторски класове, които дават възможност за досег до съвременните тенденции в медийния бизнес, както и за обмен на ноу хау с ключовите играчи на медийния пазар и на нови бизнес модели.

Компанията Mediamixx International издава едноименно печатно месечно списание с новини от света на медиите, ПР и рекламата.

Предвижда се и връчване на наградата на името на сър Питър Устинов, която ще се присъжда всяка година на забавни програми с хуманитарна стойност. Церемонията ще бъде в София в края на октомври.