Меглена Плугчиева изнесе урок по родолюбие
Меглена Плугчиева изнесе урок по родолюбие / cнимкa: БГНЕС

Вицепремиерът по управлението на еврофондовете Меглена Плугчиева  изнесе „Урок по родолюбие” в 73 СОУ „Владислав Граматик” в столицата в рамките на кампанията на Националния инициативен комитет за отбелязване на 100-годишнината от Независимостта на България, която се реализира със съдействието на Министерството на образованието и науката. Урокът премина в подготвителна паралелка с профил „немски език”.

73 СОУ „Владислав Граматик” е училището, което показа най-добрите резултати на първата задължителна матура по български език и литература сред всички държавни средни училища в страната. Училището е по-популярно като Втора немска гимназия в София и се намира в кв. „Емил Марков” в София.

Основната идея на кампанията „Урок по родолюбие” е в годината, в която България чества 100 години от своята Независимост, 100 изявени българи от различни сфери на обществения живот да се срещнат и да разговарят с ученици от 100 български училища, пред които да се аргументират защо трябва да имаме самочувствие, че сме българи.

Първият урок по родолюбие изнесе премиерът Сергей Станишев, който е и председател на Националния инициативен комитет, в училището, в което е учил. Инициативата „Урок по родолюбие” ще продължи до април 2009 г., когато приключва кампанията за 100-годишнината от Независимостта на България.