LOVEGUIDE
LOVEGUIDE / netinfo
На 14 февруари екип на LOVEGUIDE ще проведе часове по здравно и сексуално образование на ученици от столичното 8 СУ "Васил Левски". Те са част от стартиралата през втория учебен срок кампанията за здравно и сексуално образование Surecheck4sex на LOVEGUIDE и Surecheck. Близо 3000 ученици на възраст от 12 до 18 години от цялата страна ще имат възможността да се включат в тези часове до края на учебната година.

снимки от обученията
netinfo

Целта нa кампанията е да бъдат запознати тийнейджърите с най-важните теми, които ги вълнуват на тази възраст и са свързани с промените в тялото, отношенията, връзките, приятелствата, хигиената, здравето и безопасния секс. 

снимки от обученията
netinfo

Онлайн видео канал ще съветва тийнейджъри за сексуалното им здраве и личен живот

България е в челото на всички негативни статистики, свързани със сексуалното здраве на младите хора. Причините са, че здравното образование не е част от задължителната училищна програма, а вкъщи сексът традиционно е тема табу. Децата не получават подходящата информация. Те се учат на принципа проба-грешка, от връстниците и порното, заливащо ги отвсякъде: “Ние от LOVEGUIDE сме убедени, че когато тийнейджърите получават надеждна и проверена информация по тези важни теми, те ще бъдат по-здрави, по-уверени и по-щастливи в отношенията помежду си“.

снимки от обученията
netinfo

В деня на любовта заедно с доброволци от клуб С.У.П.Е.Р. ще бъдат раздадени над 600 информационни материали какво е ХИВ/СПИН, как и къде да се изследваме, как може да се заразим и най-важното – как да се предпазваме. Също така ще има и мобилен бус на КАБКИС за анонимно тестване на ХИВ/СПИН, където всеки желаещ ще може да се изследва.

LOVEGUIDE е един от финалистите в първото издание на ПРОМЯНАТА 2014/2015, най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация "Промяната", част от мрежата на Reach for Change.

Промяната
netinfo