Кан-кан и скечове са атракции в новогодишната програма на Народния театър
Кан-кан и скечове са атракции в новогодишната програма на Народния театър / netinfo
Кан-кан, танцови изненади, музикални скечове и необичайно аранжирани инструментални изпълнения са сред атракциите в Новогодишния  галаконцерт тази вечер в Народния театър "Иван Вазов", съорганизатор с фондация "Национална опера и балет".
Празничният спектакъл е под егидата на Столичната община и е осъществен с подкрепата на Министерството на културата.  "България в Европейския съюз" е насловът на концерта с участието на големите оперни имена Христина Ангелакова, Калуди Калудов, Цветелина Василева, Деян Вачков, Радостина Николаева, Илина Михайлова, Кирил Манолов, Катерина Хаатая (Финландия).    Специален гост ще бъде американското сопрано Кристин Люис, която ще празнува Нова година в България.
 
Спектакъла ще дирижира световноизвестният български диригент Иван Ангелов, който ще е и един от водещите на концерта.
 
Сред звездите на балета са Силвия Томова, Асен Наков и Антоанета Алексиева, която е поставила и част от танците в спектакъла. Танцови изненади е подготвил и хореографът Светлин Ивелинов.
 
В програмата са творби на Верди, Моцарт, Росини, Сен-Санс, Йохан Щраус, Бизе, Джордано, Супе, Доницети, Де Файя, Гершуин, Дюк Елингтън и други бележити музиканти.  
 
Чаша шампанско от "Магура" и "Винекс-Славянци" ще има за всеки посетител на концерта.