/ NOVA
Кой е отговорен за имотните измами с възрастни и самотни хора, вижте в неделя, веднага след централната емисия новини
Преди месец при акция на спецпрокуратурата и МВР беше разбита група за имотни измами. Сред основните участници в нея се оказва и служителка на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО). С нейна помощ са били заличени наследниците на възрастни, самотно живеещи хора.

Как вместо в законните собственици, жилищата им се оказват в ръцете на група имотни измамници, разказва авторът Илияна Шишкова и операторите Мартин Младенов, Милен Цанков, Георги Найденов. Екипът на NOVA ще разкрие ексклузивна информация за схемата и участниците в нея тази неделя, 23 февруари, след централната емисия новини.

NOVA

Групата за имотни измами е изградена от 28-годишния бивш световен шампион по самбо Мирослав Дебрелиев. Информация за възрастни хора с апетитни имоти „купувал” от полицейски служител. След придобиването на жилищата прехвърлял апартаментите на други участници в бандата, сред които били брат му и вуйчо му.

Ролята на служителката на ГРАО била повече от ключова - тя проверявала дали жертвите на бандата имат наследници. И ако се налагало, заличавала имената им в базата данни.
Така групата достига до 77-годишната Любка Коева. Жената е починала в средата на миналата година в жилището си в идеалния център на София.

Защо този път обичайното фалшифициране на документи не е свършило работа и кое е наложило член на групата за имотни измами да се „ожени” за покойник? Кой ще получи имотите и парите на починалата жена? Защо измамата получава балкански привкус и какво се случва с измамниците?

За да видите как свършва историята с неочакван край, гледайте „Темата на NOVA“ тази неделя, 23 февруари, веднага след централната емисия новини.