Инвалид хвана 7-килограмов шаран на състезание за хора с увреждания
Инвалид хвана 7-килограмов шаран на състезание за хора с увреждания / netinfo

С близо 7-килограмов шаран Иван Изезков от Съединение спечели първото по рода си регионално състезание по спортен риболов за хора с увреждания „Златната рибка”, организирано от пловдивското дружество на Съюза на инвалидите. 6 кг 650 грама е точното тегло на уловената от Изезков риба, която му донесе първото място и купата на победителя.

Най-малкият участник в надпреварата - 12-годишният Даниел Коков, също от Съедниение, остана на второ място, след като хвана шаран с тегло 4,650 кг на язовира до кв. „Секирово” в община Раковски. Трети се класира кметът на Малък Чардак Иван Младенов с 3,650 килограмов улов.

54 рибари от 18 дружества на инвалидите в областта участваха в състезанието, което се проведе тази сутрин. То се организира по проект, финансиран от фонд „13 века България” и международна фондация „Мисия SOS”. Всички участници получиха мемориални грамоти и купи, изработени от стъкларя Иван Станев, който също е член на дружеството на инвалидите в Пловдив. Състезанието се проведе под патронажа на областния управител Тодор Петков.

Други новини от Пловдив