Инициативата на Петя Славова в подкрепа на Клисурския манастир „Св. Петка“ се превръща в дългосрочен проект
Инициативата на Петя Славова в подкрепа на Клисурския манастир „Св. Петка“ се превръща в дългосрочен проект / netinfo

Хотел Феста София стана домакин на първата беседа за представяне на най-голямото традиционно вероизповедание в България - православието, като част от съвременната ни култура и Фотоизложба "История и настояще на Клисурския манастир "Св. Петка"

На 3 април 2012 г., по инициатива на Петя Славова - председател на Съвета на директорите на Феста Холдинг АД и председател на Надзорния съвет на Инвестбанк АД, и по повод наближаващите Великденски празници, в хотел Феста София се проведе първата беседа за представяне на най-голямото традиционно вероизповедание в България - православието, като част от съвременната ни култура. Беседата изнесе Негово Преосвещенство Знеполският епископ Йоан, викарий на Негово Светейшество Максим, Патриарх Български и Митрополит Софийски.

Преди беседата беше открита изложба "История и настояще на Клисурския манастир "Св. Петка". Гостите на събитието имаха възможността да опознаят чрез представените майсторски фотографии едно от столетните хранилища на българското православие, духовност и култура - Клисурския манастир "Св. Петка".

Събитието е продължение на благотворителната инициатива на г-жа Петя Славова в подкрепа на Клисурския манастир "Св. Петка", чието начало бе поставено през 2011 г. с набирането на над 52 хиляди лева за обновление на манастира и строежа на нова църква.

Подкрепата на манастира "Св. Петка" прерасна в дългосрочен проект, част от програмата за корпоративна социална отговорност на Феста Холдинг и Инвестбанк.

"Подех инициативата да подпомогнем манастира с огромното желание да съхраним за поколенията светата обител. Благодаря на всички, които дариха средства за манастира. Ще се радвам да приобщим повече хора към благородната кауза", заяви Петя Славова.

Банковата дарителска сметка в подкрепа на Клисурския манастир "Св. Петка" е:
IBAN BG53IORT80484020501000, BIC IORTBGSF, ИНВЕСТБАНК АД
ВЕСТБАНК АД