Сред хитовите заглавия е и премиерата на „Последният оцелял“ – отличен с 2 номинации „Оскар“
Втората седмица на филмовата кампания "Треска за Оскари" по KINO NOVA ще предложи на киноманите истинско разтърсващо изживяване с едни от най-отличените и коментирани заглавия от 13 до 19 януари, от 21.00 ч. Зрителите ще могат да проследят историите на нови 7 незабравими филмови истории, сред които и на премиерния за българския ефир „Последният оцелял”, отличен с 2 номинациии “Оскар”.

В понеделник от 21.00 ч. начало на вълнуващите екранизации ще даде лентата „Трансформърс: Отмъщението”. В продължението на приключенския екшън битката за Земята е приключила, но тази за Вселената едва сега започва. Шaя Лебьоф и Мегън Фокс отново са начело на носителя на 2 номинации „Оскар“ филм, а Майкъл Бей заема режисьорския пост.

Трансформърс
NOVA

Премиерата на биографичната драма „Последният оцелял“ е вторият филм от новата седмица на „Треска за Оскари“. Напрегнатата лента, която ще се излъчи на 14 януари, вторник, от 21.00 ч., е по една от най-продаваните истински истории в The New York Times. Любителите на жанра ще проследят невероятното пътешествие на четирима мъже от военноморските сили на САЩ, които се изправят пред невъзможен морален избор.

Следва отличеният с 2 награди „Оскар“ - „Блек Хоук“. През 1993 г. елитни американски войници са изпратени с мисия в столицата на Сомалия. Бойните сцени, следващи една след друга, са безкомпромисни и драматично преплетени с човешки истории за смелост и дълг. Филмът, представен през погледа на режисьора Ридли Скот, киноманите може да гледат на 15 януари, сряда, от 21.00 ч.

В „Чудо“ Джулия Робъртс, Оуен Уилсън и младата звезда Джейкъб Трембли ще разкажат историята на 11-годишния Август Пулман, който е роден с деформирано лице. Той никога не е ходил на училище и цял живот е общувал с ограничен кръг от хора. Всичко това обаче се променя благодарение на собствените му усилия и на любящите му родители. Вдъхновяващият филм по действителен случай ще се излъчи в четвъртък, 16 януари, от 21.00 ч.

Чудо
NOVA

В петък, 17 януари, от 21.00 ч. изпълнителният директор на НАСА Дан Труман (Били Боб Торнтън) ще разбере, че след 18 дни Земята ще бъде унищожена от метеорит. Той няма друг избор, освен да изпрати екип от отчаяни смелчаци на астероида, които да поставят ядрена бойна глава в недрата му. Изумителни специални ефекти, блестящ хумор, интересни герои, завладяващ сюжет и разтърсващи емоции превръщат "Армагедон" във вълнуваща битка за спасяването на света.

Армагедон
NOVA

Вълнуващата филмова седмица продължава с един от кино шедьоврите на известния режисьор Куентин Тарантино. С 3 номинации и 1 награда „Оскар“, действието на „Омразната осморка“ ще привлече вниманието не само с майсторския прочит на описаните събития, но и с перфектната актьорска игра на звездния каст. Лентата зрителите могат да гледат на 18 януари, събота, от 21.00 ч.

Омразната осморка
NOVA

Напрегнатият разказ на „Войната е опиат“ е последният филм от втората седмица на „Треска за Оскари“ - 19 януари, неделя, от 21.00 ч. Военната драма, отличена с цели 6 „Оскара“, разглежда живота на войници от елитен отряд, които имат една от най-опасните професии в света - обезвреждане на бомби в разгара на сражение. Когато сержант Уилям Джеймс (Джеръми Ренър) поема екипа за обезвреждане на бомби по време на войната в Ирак, той изненадва всички с необмислено впускане на хората от екипа му в смъртоносната игра на разразяващите се сражения. Катрин Бигълоу е първата жена режисьор, носител на престижната статуетка.

В кампанията „Треска за Оскари“ по KINO NOVA киноманите ще имат възможността да се насладят на живо и на връчването на 92-те награди на филмовата академия на САЩ „Оскар“ на 9 срещу 10 февруари. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 21.00 ч., само в ефира на KINO NOVA.

Втората седмица на кампанията ще поднесе и вълнуващо предизвикателство за истинските киномани – на специалния сайт на „Треска за Оскари“ почитателите на седмото изкуство ще имат възможността да спечелят брандирани награди, ако успеят да открият „златните“ думи, скрити в един от филмите за седмицата.