/ NOVA
Новото меню на Hell’s Kitchen е пълно със скрити капани
На 26 февруари войната в кухнята започва! Още в първите епизоди от новия сезон на Hell’s Kitchen, кухнята на шеф Ангелов ще се превърне в сцена на мащабни кулинарни двубои. Жегата е с код червено и идва от дамския отбор. Две от участничките се борят ожесточено за лидерското място в Hell’s Kitchen, показвайки нагледно, че битката за сърцето на шеф Ангелов минава през взискателното му небце.

На пръв поглед новото меню е лесно за професионалистите, но на втори прочит става ясно, че крие уловки, които да помогнат на шеф Ангелов реално да оцени най-фините умения на готвачите като не им позволи да се скрият зад опита си. Най-голямото предизвикателство е, че над 90% от ястията се приготвят на момента, което поставя на изпитание както професионалните умения, така и силата на характерите им да работят под напрежение и да подчинят егото си на екипната работа.

“За да останеш в Кухнята на Ада е необходима желязна дисциплина, организация и воля. На този етап виждам, че на участниците им трябват още доста тренировки, за да съм доволен“, споделя шеф Ангелов впечатленията си. “Нито едно ястие, което не отговаря на стандартите на петзвезден ресторант, няма да излезе от моята кухня и да бъде сервирано на гостите” – категорично заявява водещият на най-горещото кулинарно предаване .


До момента най-големи трудности на шефовете създава авокадо-сьомга рулото, поднесено с домашна срирача майонеза, микрокълнове и глазирана цикория. Заложените капани са, както технически, така и артистични. Предизвикателство е и Rib Eye стек с качамак, аспеpжи и горчица сос, където уловката е формата на стека и аспержите на фурна, вместо по-познатите методи на приготвянето им, каквита са сотирането и бланширането.

Кухнята на Ада
NOVA

2 конвектомата, 24 газови и 16 индукционни котлони, 2 скари, 2 шок фризера вече работят усилено за гостите на ресторанта Hell’s Kitchen18-те готвачи разполагат с 50 шеф ножа и над 100 други ножове, 150 различни видове тигани, 100 касероли и 20 тенджери с вместимост между 100 и 200 л. Всички уреди и прибори са от най-високите професионални марки, което превръща Hell’s Kitchen в една от най-модерните и висококласни кухни в България.

Кухнята на Ада
NOVA

Голямото забавление и голямата жега започват на 26 февруари в 21.00 ч. по NOVA. Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.