/ NOVA
В журито се включва и дете от известен български сериал
Киномания 2019 вече започна, а на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“ (НДК) ще бъдат излъчени най-добрите кратки филми и стоп моушън анимации, създадени от деца.

Кино маратонът ще започне в 10:30 ч. и на големия екран ще могат да бъдат излъчени 12 игрални и 9 стоп моушън анимационни филма.

По време на прожекциите специално жури ще селектира най-добрия игрален и най-добрия анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация. Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „ГЛЕДАЙ” – основното послание на Киномания 2019.

детска киномания
NOVA

Журито, на което е поверена нелеката задача да оцени детското творчество, включва аниматорът Златин Радев, кинорежисьорът Виктор Божинов, Никола Николов – представител от киностудио UFO, актрисата от „Откраднат живот“ Диана Димитрова и малката актриса от „Пътят на честтта“ – Найа Арсова.

За да се превърне Детската Киномания в истински празник за децата, в програмата ще се включат и Студио за модерен балет „Цветни мечти“ при Националния дворец на децата, Emotion dansing school, както и млади музиканти, които ще свирят популярна филмова музика.

Родителите и техните деца могат да посетят „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК от 10:30 ч.

Детската Киномания се организира от NIM Animations с подкрепата на Киномания.

NOVA подкрепя инициативата за Детски кино фестивал на Киномания, като част от дългосрочната стратегия на Нова Броудкастинг Груп за подкрепа на българските филми на всички платформи.