Звездните гости на сватбата на Джордж Клуни в Италия
Звездните гости на сватбата на Джордж Клуни в Италия / Guliver/Getty Images

Много знаменитости се очакват във Венеция през уикенда за една от най-ексклузивните сватби на годината - на американския актьор Джордж Клуни и лондонската адвокатка Амал Аламудин, съобщи ДПА.

Заради желанието на младоженците събитието да остане далече от погледа на любопитните, официална информация за четиридневните празненства, които започват в петък вечерта, няма. Очаква се сред гостите да са Кейт Бланшет, Мат Деймън, Боно, Синди Крофорд, Брад Пит и Анджелина Джоли.

Аламудин, която живее основно в Лондон, беше забелязана на летището на Милано в сряда. Клуни още не е видян в Италия. Очаква се Андреа Бочели и Лана Дел Рей да забавляват гостите. По-голямата част от празненствата ще са в петзвездния хотел "Белмонд Чиприяни".

Бракът ще е втори за Клуни. Той се жени през 1989 г. за актрисата Талия Болсъм. След развода им през 1993 г. се заклева никога повече да не сключва брак.

Клуни често посещава Венеция, обикновено за кинофестивала там. Притежава и вила на езерото Комо, близо до Милано. Говори се, че Джордж Клуни е помолил бившият кмет на Рим Валтер Велтрони да води гражданската церемония в понеделник. Очаква се съпругът на Синди Крофорд Ранди Гербер да е кум, а сестрата на Амал Аламудин Тала да е кума.

Клуни сам каза в началото на месеца, че планира да сключи брак във Венеция.

Амал Аламудин е родена в Ливан. Нейното семейство напуска страната, когато тя е на 2 години, и се установява в Лондон. Амал е учила в Оксфордския и в Нюйоркския университет. Тя е адвокат на основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж, била е съветник на бившия генерален секретар на ООН Кофи Анан, когато е назначен за специален посланик по сирийските въпроси.

Освен английски, Аламудин свободно владее френски и арабски. Тя е на 36 години, със 17 години по-млада от 53-годишния Джордж Клуни.

Източник: БТА