Зимата и митовете за облеклото
Зимата и митовете за облеклото / БГНЕС

Много е лесно през лятото. Хубави дънки, качествена тениска, сандали или веселяшка рокля с голям шал за вечерта и си в крачка с модата. Какво да се прави обаче през зимата и отново да изглеждаш супер?

Шапки, шалове, ръкавици, ботуши, жилетки, якета.... и всичко това трябва да се съчетае. Умните хора измислиха нови материи, които са леки и тънки, но топлят също толкова колкото и палтата от козината на полярната мечка. На ски вече може да се ходи с тънки прилепнали по тялото дрехи в най-различни цветове и няма нужда да се обличате в скафандри все едно отивате на Луната. Единствените големи неща, които тази година ще се срещат по световните ски центрове са ботушите и шапките.

Дългите кожени палата и тази година са хит и са идеални за дните без валежи. Препоръчват се така наречените Ugg Boots. Те са приятни, топли и много красиви. Тази зима модерни са дрехите от туид и рибена кост, въпреки че тийнейджърите и всички, които се чувстват млади, ще карат ски тази зима, облечени в маскировъчно зелени, сребърни или пинк гащеризони. Това, което първо трябва да облечете преди да излезете на вън, е дреха в комбинация с памук и вълна.

Тениските трябва да са с дълъг ръкав. Това са дрехите, които ще попият потта докато карате ски. Особено внимание трябва да се обърни и на чорапите. Те трябва да са много топли, двойни на пръстите, петите и пищалите. Хай-тек материите са възвръщаема инвестиция. Дрехата след тениската трябва да бъде тънка и топла. Вълненото поло и дебелите дълги гащи вече са история. Онова, с което сега се отива на ски, е направено от скъп хай-тек материя, но това е възвръщаема инвестиция. Дрехата е качествена и дълго може да се използва. /БГНЕС/