/ iStock/Getty Images
Един от най-обичаните герои на Марвел, Железният човек, изигран на големия екран от американския актьор Робърт Дауни-Джуниър, вдъхнови турски изобретател да създаде своя собствена броня с изкуствен интелект, която работи с гласова помощ.

Разследват загадъчното изчезване на скъп костюм от филма "Железният човек"

От детството си Толга Йозгюр се интересува от механика. Преди близо 10 години той решава да направи хобито си професия и започва да конструира интересни машини и да ги снима за своя YouTube канал. Йозгюр проектира свои прототипи и изгражда детайлите с 3D принтер, като прави това, което обича - машини.

Телевизионният канала ТРТ съобщава, че след като получава повече внимание, отколкото някога е могъл да си представи, Йозгюр решава да осъществи детската си мечта: изграждане на брониран костюм на Железния човек.
 

След като работи над проекта в продължение на месеци, Йозгюр успява да създаде основните детайли на бронята, въпреки че все още не е напълно готов. Бронята работи с ИТ и с гласово активиран виртуален помощник, точно както в комикса. Софтуерът, хардуерът, инсталирането и дизайна на бронята принадлежат на самия Йозгюр.
"Винаги съм мечтал да създам един ден костюма на Железния човек. Сега осъществявам мечтата си", казва Йозгюр.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС