Причините да обичаш или да мразиш са много. Понякога човешката омраза и недоволство са насочени не към-най-лошите, а към най-богатите, известните и влиятелните.

Вижте кои са седемте най-мразени държави в света

Китай

Основната причина Китай да попада в този списък са некачествените стоки, които достигат до всяко кътче по света, развалят се бързо и вбесяват потребителите. Доминиращата роля на Китай в региона и демонстрацията на сила, също са фактори, пораждащи омраза. А това, че китайците работят по-евтино и много компании изнасят производствата си в Китай, направо вбесява милиони хора.

Обединеното кралство

Омразата към Великобритания тлее още от времената, когато тя е налагала суров контрол върху колонизираните територии и е заграбвала ресурсите им.

Япония

Фактът, че Япония попада в тази класация може би е учудващ за някои, но не и за страните от азиатския регион. мразят я заради агресивната завоевателна политика от близкото минало, особено в Китай.

Вижте кои са най-лудите и безумни президенти

Русия

Списъкът на тези, които мразят Русия е дълъг. На първо място са някои страни от Източна Европа и най-вече бившите съветски републики заради „славното" комунистическо минало.  И денс Русия е враг за едни и приятел за други.

Северна Корея

Военната политика на Северна Кореяе трън в окото за западния свят и за съседите в региона. Малко са страните по-света, които са в приятелски отношения с нея. Нейните лидери са определяни катобезумни диктатори.

Диктаторът, който има свой собствен интернет и часова зона

Израел

Омразата към Израел е голяма и идва най-вече от съседните арабски държави. За краткото си съществуване, малката страна успява да си спечели много врагове. Политиката и е агресивна и националистическа.

6 неща, които никога не трябва да се казват в Северна Корея

САЩ

САЩ е най-мразената страна в света заради агресивната международна политика, явната и прикрита намеса в делата на много държави в глобален мащаб, военното присъствие в различни региони.