/ ThinkStock/Getty Images
Когато става въпрос за търсене на любовта, на повечето хора може да им се струва, че историята на миналите връзки не е от голямо значение за бъдещите.

В действителност една раздяла или развод дават редица позитивни възможности за ново начало след почерпения опит от предишни грешки, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на международни експерти.

Коя е най-добрата възраст за брак? (ВИДЕО)

Започването на нова връзка след развод на мнозина може да се струва сериозно предизвикателство. Хората в подобна ситуация обаче трябва да знаят, че не са сами.

Започването на нова връзка след развод на мнозина може да се струва сериозно предизвикателство. Хората в подобна ситуация обаче трябва да знаят, че не са сами.
ThinkStock/Getty Images

Според статистиката във Великобритания 42 процента от браковете завършват с развод. Това означава, че наоколо има доста необвързани индивиди, които таят надежда да открия любовта отново.

5 причини които карат мъжете и жените да се разделят

Проучване на Меридж Фаундейшън е установило, че успеваемостта на повторните бракове е значително по-висока - 59 процента от хората съумяват да ги запазят, като с напредването на възрастта и благодарение на придобития предишен опит способността им да се обвързват се подобрява.

Установиха за колко време се лекува разбито сърце

Независимо дали повторен брак е примамлива перспектива или не, разведените търсачи на любов могат да почерпят редица позитиви от предишния си опит и да гледат оптимистично на потенциалното ново начало. Именно те са хората с достатъчно познания за това как функционира връзката, което би трябвало да ги направи по-уверени.

двойка любов
ThinkStock/Getty Images

Обвързването не е плашещо

Разведените и разделените търсачи на любов имат богат опит в дългосрочните връзки, така че когато се запознаят с потенциален нов партньор, те вече разполагат с необходимите кураж и издръжливост "нещата този път да се получат".

Четири признака, че любимият иска да се разделите

Семейният терапевт от Лос Анджелис Вирджиния Гилбърт обяснява, че веднъж загубили, разведените понасят по-лесно несигурността. Те по-бързо идентифицират новите си цели и започват да ги преследват, вместо да губят време в "игра на изчакване".

По-малко време и повече фокус

Когато човек е на 20 години и тепърва му предстоят изяви на любовното поприще, му се струва, че разполага с цялото време на света. Приоритетите на преминалите през развод обаче се променят. Те не разполагат с време за губене и по-бързо и ефикасно подхождат към изграждането на нова връзка, влагайки придобитото умение за по-резултатно общуване.

Свръхспециални романтични вечери

Независимо от възрастта, социалното положение или опита, първата среща често е сериозно предизвикателство. За хората обаче, чиято предишната връзка е приключила заради изчерпани романтика и привличане, новите запознанства могат да бъдат забавни, вълнуващи и стимулиращи самоувереността. Те влагат повече старание в избора на заведение и облекло, и се стараят повече "разговорът да потръгне".

среща двойка
ThinkStock/Getty Images

Нещата, които могат да провалят една връзка, вече са известни Разводът дава много познания за човешката природа. По определени начини подобно преживяване прави хората по-големи реалисти, по-състрадателни и по-наясно със собствените и чуждите недостатъци.

След приключването на предишна връзка мнозина "осъмват" с представата, че има определени характеристики и поведение, с които не могат да свикнат. Знаейки това, те са в състояние да ги изяснят преди началото на нова връзка.

Себепознание

Разводът и раздялата са болезнени, но същевременно дават възможност на хората да научат повече за самите себе си, както и да осъзнаят какво и кой може да ги направи щастливи.

При срещите с нови хора след развод, индивидите имат възможността да бъдат автентични. Те по-рядко се ориентират към неподходящи партньори и по-често биват привлечени от такива, с които "нещата този път могат да се получат". 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook
БТА