2020 година бе почти изцяло под знака на глобалната пандемия от COVID-19. Всички се надяваме, че 2021г. ще бъде по-добра и позитивна година. Предстоят да се случат някои наистина интересни и важни събития. Вижте кои са те в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Президентът Джо Байдън полага клетва

На 20 януари Джо Байдън полага клетва, като 46-ти президент на Съединените щати. Междувременно Камала Харис ще пише история, като встъпи в длъжност като първата жена и първата цветнокожа жена, която ще бъде вицепрезидент.

Джо Байдън
БТА


Кралица Елизабет на 95г.

На 21 април Кралица Елизабет II навършва 95г. През юни месец съпругът й принц Филип ще отбележи своя 100-годишен юбилей.

Олимпийските игри в Токио

Олимпийските игри в Токио през 2020г. бяха отменени заради световната пандемията, но сега са насрочени за юли 2021г. Международният олимпийски комитет съобщават, че събитието тази година ще се състои по „по-опростен и по-сдържан начин“. Ако в света пандемичната обстановка позволява събитието трябва да се проведе през юли месец тази година.

Олимпийските игри
iStock/Getty Images

Евровизия

Макар и през последната година тотално да сме забравили какво е да отидеш на концерт на живо се надяваме, че планирания за май месец конкурс „Евровизия“ ще се състои. И това събитие беше отложено през 2020г. Организаторите тази година планират да бъде в Ротердам,Холандия.

Марсоходецът на НАСА се очаква да кацне на Марс

През лятото на 2020г. НАСА изстрелва робот, който ще търси условия за живот на Марс. Основната мисия на марсоходът Perseverance който е с размер на автомобил, е да търси следи от микробен живот на Марс. Очаква се на 18 февруари 2021г. летателният апарат да кацне в кратера Джезеро.

Европейското първенство по футбол

Европейското по футбол трябваше да се проведе през 2020г. и щеше да бъде специално събитие, тъй като се отбелязваше 60-годишнината от състезанието. И все пак и тази година ще бъде специално то ще се проведе в 12 града в 12 различни европейски страни от 11 юни до 11 юли 2021г.

Европейското първенство по футбол
iStock/Getty Images


Паркът „Уолт Дисни“ навършва 50 години

На 1 октомври ще се отбележи 50-годишнината от света на Уолт Дисни. Паркът ще разкрие много нови неща на своите посетители и изключително интересни атракционни.

Паркът Уолт Дисни
NOVA