/ Gulliver/Getty Images
Актрисата Вайола Дейвис беше избрана за най-добра актриса от кинофестивала в Палм спрингс, съобщи ЮПИ. Наградата й се присъжда за ролята на Ма Рейни във филма "Ма Рейни: Майката на блуса".

"Вайола Дейвис е една от най-уважаваните актриси на нейното поколение заради силните роли на сцената и екрана, като "Огради" и "Как да ни се размине за убийство". В новия филм "Ма Рейни: Майката на блуса" тя се превъплъщава напълно в известната певица с ярко и забележително изпълнение, което несъмнено ще получи номинация за "Оскар", каза президентът на фестивала Харолд Мацнер.

Кинофестивалът в Палм спрингс тази година беше отменен заради пандемията от новия коронавирус, както и наградната церемония. Фестивалът обаче обяви наградените.

Носител на наградата за най-добър актьор на кинофестивала в Палм спрингс е Риз Ахмед. Андра Дей получава наградата за пробив, Антъни Хопкинс - наградата за цялостни постижения, Кери Мълиган - за международна звезда, Лесли Одом младши - наградата "Спотлайт", Гари Олдман - наградата на председателя, Клои Чжао - режисьор на годината.

"Процесът срещу Чикаго 7" е отличен с наградата "Авангард".

Предаване за наградите ще бъде излъчено от телевизия Ентъртейнмънт тунайт на 11 февруари и 25 февруари.
БТА