Упи Голдбърг
Упи Голдбърг / Gulliver/Getty Images
Упи Голдбърг разкри, че първоначално е отхвърлила предложението на Стивън Спилбърг да започне кариерата си в киното с главната роля в шедьовъра му „Пурпурен цвят”.

65-годишната актриса призна, че тогава се уплашила, че главната роля на Сели в аплодираната от критиката класика ще бъде "твърде голям проект” за дебюта й в киното.

Тя сподели пред „Total Film”: „Стивън Спилбърг ми каза:„ Наистина искам да играеш ролята на Сели“. И аз казах: "Ъъъ, не." Той отвърна: "Съжалявам, но какво каза?" И аз отговорих: „Ами не, мисля, че имам нужда от по-малка роля. Никога преди не съм се снимала във филм и не искам да съм ужасна". Той ме погледна и каза: "Ще сключа сделка с теб. Повярвай ми, убеден съм, че тази роля е подходяща за теб и ако мисля, че си ужасна ще ти помогна". Съгласих се и той ме насочваше много по време на снимките”.

Драмата „Пурпурен цвят“ е адаптация на наградения с Пулицър роман на Алис Уокър, в който се разказва за проблемите на афроамериканските жени в първите десетилетия на 20 век, включващи бедност, расизъм и сексизъм. Филмът има успех в бокс офиса, като печели 142 милиона долара при бюджет от 15 милиона долара.

Лентата също така събра 11 номинации за Оскар, включително за най-добра актриса за Упи и за най-добра поддържаща актриса за Опра Уинфри.

Откровението на Упи следва неотдавнашното й признание, че Патрик Суейзи е отговорен за една от най-емблематичните роли в кариерата й във филма „Призрак“ от 1990 г. Авторите първоначално й отказват с аргумента, че е „твърде известна”. Актрисата, която спечели Оскар за най-добра поддържаща актриса за ролята си на фалшивата екстрасенска Ода Мей Браун във филма, разказа пред поредицата на Наоми Кембъл „No Filter” в YouTube, че покойната звезда Суейзи отказал да приеме ролята си във филма, докато тя не била одобрена за нейната.

Тя разкри, че режисьорите в кастинга са се страхували, че нейната ярка и жизнена персона ще отклони вниманието на публиката от сюжета.
БГНЕС