Уитни Хюстън
Уитни Хюстън / Gulliver/Getty Images
На Уитни с любов...
На този ден точно преди 8 години от света си отиде една легенда и истинска икона в музиката – Уитни Хюстън.

Това, което тя сътвори обаче, е толкова огромно и красиво, че тя винаги ще живее с нас, с децата ни и с техните деца...
 
 

August 9, 1963 - February 11, 2012 💜

Публикувахте от Whitney Houston в Вторник, 11 февруари 2020 г.

Уитни Елизабет Хюстън се ражда на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Първоначално започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 години вече изпълнява соловите партии. Пее и като беквокалистка с Шака Кан, Лу Роулс и с майка си. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката и ... обяснява всичко!

Уитни Хюстън и тъмната страна на славата (ГАЛЕРИЯ)Кариерата на Уитни всъщност започва като модел, но не това е страстта ѝ, въпреки красотата ѝ.

След това тя бързо се отдава на музиката и това се превръща в истинска, изгаряща любов.Между 80-те и 90-те години Уитни се превръща в звезда! Тя е една от певиците, чиито албуми се продават най-много в света.

През годините тя успява да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си.

А според Книгата на рекордите на Гинес е най-награждаваната певица на всички времена.

Малко преди да си отиде, животът на Уитни се превръща в мрак. Основното, с което световните таблоиди свързват името ѝ, са скандали, наркотици, упойващи вещества, болка. Тя самата прави признания за слабостите си. Не след дълго губи и гласа си такъв, какъвто светът го познава.

Завръща се на сцената след дълга пауза, прави концерти, но вече нищо не е същото.Светът обаче ще я запомни с най-хубавото, което тя направи - защото Уитни е музика, емоция, любов.

Тя е „I Will Always Love You“, тя е цветът в „I Wanna Dance With Somebody“, духът в „My Love Is Your Love“, тя е „Every Woman“ и ние „Have Nothing“ без нея.

И ако трябва да перифразираме нейната най-популярна песен: Ние винаги ще те обичаме, Уитни! Почивай в мир!