Уил Смит иска да e президент на САЩ
Уил Смит иска да e президент на САЩ / БГНЕС
Холивудската звезда Уил Смит има амбиции да се заеме с най-голямата роля в живота си – да стане президент на Съединените щати. Звездата на "Мъже в черно", който е на 39 години, и е смятан за една от най-влиятелните фигури в Холивуд, казва, че неговите приоритети ще бъдат да реформира здравеопазването в страната и да се пребори с проблема на бездомните.

В интервю за британския The Mail on Sunday, в което той рекламира последния си филм "Аз съм легенда", където играе ролята на човек, оцелял след предизвикана от учени епидемия от чума, той казва: "Аз ще бъда президент на Съединените щати". "Винаги съм искал да бъда първият чернокож президент, но Барак Обама ми открадна идеята. Това е ОК. Барак може да е пръв, а след това е моят ред”, казва той, цитиран от БГНЕС.

Актьорът, който принадлежи към Демократическата партия, разкрива, че вече е набелязал, кои социални проблеми трябва да реши, когато дойде на власт: "Ще започна да променям някои неща незабавно, защото трябва да бъдат променени. Основата на здравия разум e физическото оцеляване, нали? Заради това ще започна с всеобщо здравеопазване и дом за всеки. Това не може да стане при Буш. По негово време станаха твърде много лоши неща. Не вярвам, че самият той е лош човек. Но мисля, че той не разсъждава перспективно. Добре е, че мандатът му приключва. Сега е време за Барак Обама”.

Смит е голям поддръжник на кандидатурата на Обама за номинация на демократите за изборите през 2008 г. Той е внесъл пари в неговия фонд и организира свои колеги в Холивуд, за да го подкрепят. Смит, който е приятел на Дейвид Бекъм, има три деца – Трей от първия му брак с Шери Зампино и още две от брака си с актрисата Джейда Пинкет. Имуществото на Уил Смит се изчислява на около 250 милиона долара. Той е известен рап и хип-хоп певец и е продал милиони записи.