Доналд Тръмп се намеси по случая със снетите обвинения срещу актьора Джуси Смолет
Доналд Тръмп се намеси по случая със снетите обвинения срещу актьора Джуси Смолет / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че федералната полиция и Министерството на правосъдието ще се намесят във връзка с изненадващо оттеглените обвинения срещу актьора Джуси Смолет, предаде Франс прес.
 
Актьорът от телевизионната поредица "Империя", попадна под ударите на закона, след като инсценира нападение срещу себе си на расистка и хомофобска основа.

Американски актьор платил да го пребият „по расистки и хомофобски подбуди“
 
"ФБР и Министерството на правосъдието ще се заемат със скандалния случай с Джуси Смолет в Чикаго", написа в Twitter Тръмп, като добави, че това е срам за страната.
Съдебните власти в щата Илинойс снеха всички обвинения срещу 36-годишния актьор, който е цветнокож и хомосексуалист.
 
Той беше заподозрян, че е инсценирал нападение над самия себе си. Срещу него беше повдигнато обвинение по 16 пункта заради лъжливи твърдения. Всеки пункт от обвинението можеше да му донесе максимална присъда от 3 години затвор и 25 000 долара глоба.
 
Актьорът беше задържан и впоследствие освободен срещу гаранция от 100 000 долара. Разследването установи, че той платил на двама братя 3500 долара, за да инсценират нападение срещу него от расистки и хомофобски подбуди.

Актьорът Джуси Смолет
Актьорът Джуси Смолет Gulliver/Getty Images

Джуси Смолет направил това, защото бил недоволен от хонорара си в телевизионния сериал и искал да се издигне в кариерата. Но в крайна сметка прокуратурата се отказа от всички обвинения срещу него, че е лъгал полицията. По думите на неговите адвокатки той оставал с чисто съдебно досие.

Прокуратурата сне обвиненията срещу актьора Джуси Смолет
 
Полицаите, водили разследването, били шокирани от решението за оневиняването на Смолет. Възмущението си изказа и кметът на Чикаго Рам Еманюел, който се оплака в случая от правосъдие "на две скорости", което облагодетелства известните личности.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА