Една новина някак си премина почти незабелязано през новинарските емисии, макар и да беше отразена от много медии. Ставаше въпрос за изтекло видео, документирало НЛО, за което

Пентагонът потвърди, че е автентично, съобщава каналът на Мария Захариева във vbox7.

Известният теоретичен физик и футуролог д-р Мичио Каку коментира този клип в контекста на изтекли записи преди година, потвърдени също от американските военни като автентични. По думите му е въпрос на време човечеството да установи контакт с извънземни до края на този век. Разбира се, възможно е извънземните цивилизации да бъдат първи.
74-годишният американски учен коментира, че вече дори не е под въпрос съществуването на извънземни форми на живот. "Преди за хората, които говориха за НЛО, се говореше като за пияници, дрогирани, смахнати. Гледахме с пренебрежение на всички, които споделяха, че са видели НЛО. Вече е време да ги вземем сериозно. Аз съм физик, ние вярваме в нещата, които могат да бъдат проверени. Нямаше как да проверяваме слухове и любителски кадри. Сега вече имаме записи на американските военни и сме на мнение, че няма как военно превозно средство да се движи по този начин", коментира той, цитиран от Ladbible.

Според д-р Каку с нашите технологии, които постоянно се развиват, е въпрос на време да влезем в контакт с извънземна цивилизация. "Мисля, че има голяма вероятност през този век да осъществим контакт с извънземна цивилизация. Ставаме все по-добри с използването на радиосигналите в космоса. Така че ако и те са толкова напредвали, за да стигнат до Земята, то вероятно ще говорим за цивилизации, които са ни изпреварили с хилядолетия в развитието си", коментира още ученият.

Според учения този контакт ще трябва да бъде поискан от извънземните.