/ БТА
Музеят на восъчни фигури в Париж ще поправи статуята на Дуейн Джонсън-Скалата, след като американският актьор се оплака от "липсата на реализъм" в изображението, особено в цвета на кожата, съобщи АФП. 

Дуейн Джонсън е от Самоа. Казах на екипа си да се свърже с музея на восъчните фигури "Гревен" в Париж. Работим по нова версия на восъчната статуя с важни детайли и подобрения, започваме с цвета на кожата, написа Джонсън в Инстаграм.

Музеят потвърди пред АФП, че ще изработи нова версия на статуята.
  Генералният директор на музея "Гравен" каза, че ще бъде променено и осветлението на статуята. "Екипът ще работи цяла нощ, за да може фигурата да бъде адекватна на очакванията на феновете".

Восъчната фигура на Дуейн Джонсън беше открита през миналата седмица и провокира множество критики и подигравки. Американският комик Джеймс Андре Джеферсън-младши сравни изображението на Скалата с Дейвид Бекъм. 

Музеят "Гравен" се посещава от 800 000 души годишно. В него са изложени восъчни фигури на повече от 250 известни личности. През 2018 г. статуята на Еманюел Макрон предизвика полемика заради липсата на прилика.

Изработката на една восъчна фигура отнема 6 месеца и струва между 50 000 и 60 000 евро.
 
Розалия Благоева/БТА