/ iStock/Getty Images
Котките са загадъчни същества, чиито постъпки хората не винаги могат да си обяснят. Понякога техните странности имат щастлив край. Точно такава е историята на 11-годишния котарак Мо от Великобритания, пише в. "Метро".

Преди 8 години собственичката му Изи Харис, която учи за медицинска сестра, заминава на почивка със семейството си. Котаракът е оставен за известно време в приют, с уговорката, че стопанката му ще си го вземе, когато се върне. Упоритият Мо обаче не харесва временното си жилище, решава да избяга и изчезва безследно.

Изи прекарва месеци в търсене на питомеца си, но без резултат. Момичето не губи надежда, че Мо е приютен от добри хора, а не е ударен от автомобил.
 

Осем години по-късно загадката с изчезването на домашния й любимец се разплита. Оказва се, че котаракът е била подслонен от възрастна жена, с която е живял през цялото това време. Когато тя е починала, Мо отново се е озовал в приют. Там ветеринарните лекари са проверили чипа му и са открили някогашната му стопанка Изи.

Мо вече радва с компанията си предишното си семейство
БТА