Силвестър Сталоун се сбогува с Роки Балбоа
Силвестър Сталоун се сбогува с Роки Балбоа / Gulliver/Getty Images
Силвестър Сталоун повече няма да влиза в ролята на Роки Балбоа
Силвестър Сталоун съобщи, че повече няма да влиза в образа на Роки Балбоа, предаде Франс прес. Холивудският актьор преценил, че е време да предаде щафетата на по-младото поколение, което се въплъщава от новият герой в сагата Адонис Джонсън.

Силвестър Сталоун – от проблемно дете до велик екшън герой (СНИМКИ)

 "Оттеглям се, с това поколение се открива един нов свят", поясни той в свое видео послание в Instagram, което вероятно е било записано по време на снимките на излезлия наскоро по екраните в САЩ филм "Крийд 2". От 1975 година Силвестър Сталоун е изпълнил осем пъти ролята на Роки Балбоа, която го направи известен в целия свят и му донесе няколко номинации за награда Оскар.

Вижте Бъткъс - кучето, вдъхновило Сталоун за сценария на "Роки" (СНИМКИ)
 
"За мен бе привилегия да създам този образ и да го представя на големия екран”, каза 72-годишният актьор, сценарист, режисьор и продуцент. „Смятах, че с Роки е приключено през 2006 година и това ме удовлетворяваше. Но изведнъж се появи този млад мъж и всичко се промени".

Крийд 2
Силвестър Сталоун и Майкъл Б. Джордан в кадър от „Крийд 2“ Форум Филм България

Сталоун вероятно е имал предвид актьора Майкъл Б. Джордан, който присъствал по време на заснемането на видеото, макар че останал зад кадър.

След 40 години Роки все още е любимец на феновете
 
В "Крийд: Сърце на шампион" и "Крийд 2" младият актьор е в образа на Адонис Джонсън, син на боксьора Аполо Крийд - най-добрият приятел на Роки Балбоа.

Крийд 2
Майкъл Б. Джордан в ролята на Адонис Джонсън в „Крийд 2“ Форум Филм България

Макар че първоначално отхвърля предложението на режисьора Райън Куглър да бъде съживена сагата, Сталоун в края на краищата го приема.
 
Излезлият през 2015 година по екраните филм "Крийд: Сърце на шампион", в който Роки подготвя Адонис за битка на професионалния ринг, донесе 173 милиона долара приходи от прожекции.
 
Осмият филм от поредицата - "Крийд 2", изглежда също ще донесе големи приходи.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА