Спонтанният аборт е нещо, което никоя бременна жена не желае да й се случи. Това е изключително травмиращо преживяване, което оставя отпечатък върху психиката и здравето на тези, които са го преживели. Каналът „Top Of The Tops“ във vbox7 разказва за звездите, които са били изправени пред това изпитание, но са събрали сили и смелост да продължат напред:

Бионсе

Певицата и съпругът й Джей Зи имат три деца. Но преди да се роди първата й рожба – Блу Айви, Бионсе е преживяла най-лошото. Тя открито говори за спонтанния аборт и казва, че след него се е научила да не споделя публично, че е бременна.

Бионсе
Gulliver/Getty Images

Кортни Кокс

Актрисата има едно дете, но вероятно би имала повече, ако можеше: „Забременявам доста лесно, но не успявам да ги задържа“, сподели Кортни Кокс пред сп. „People“ през 2004.

Пинк

Певицата има две деца. Докато беше бременна с първото си – Уилоу, Пинк сподели в телевизионно шоу, че се тревожи и се чувства нервна от бременността, тъй като има зад гърба си спонтанен аборт.

Най-много аборти в страната правят жените над 30-годишна възраст

Никол Кидман

През 2007 актрисата бе все още омъжена за Том Круз. В интервю тя сподели, че има проблеми със зачеването: „От момента, в който аз и Том вече бяхме женени, исках да имаме деца. Загубихме дете още в първите седмици на бременността и това беше много травмиращо. Това беше момента, в който решихме да осиновим Бела.“

Блага вест: Една история за чудото да имаш дете след няколко спонтанни аборта

Гуинет Полтроу

Актрисата има две деца от фронтмена на „Coldplay“ Крис Мартин. Полтроу е искала трето дете, но малко след като е забременяла, го е загубила: „ Наистина имах лошо преживяване, когато бях бременна трети път. Тогава не се получи и аз едва не умрях.“

Гуинет Полтроу
Gulliver/Getty Images

Марая Кери

Преди да роди близнаците Монро и Марокан, певицата разкри, че първата й бременност от вече бившият й съпруг Ник Кенън е завършила с аборт. „Беше огромен шок и за двама ни, това ни прати в място, което беше толкова тъмно и ужасно“.