Семейство Версаче остро отхвърля твърденията за връзки с мафията
Семейство Версаче остро отхвърля твърденията за връзки с мафията / снимка: Reuters

Главата на семейство Версаче Санто Версаче, отхвърли остро като "напълно неверни" твърденията на двама разкаяли се членове на мафията, намерили място в книга за Джани Версаче, че прочутият дизайнер имал връзки с калабрийската мафия, съобщава АФП.

"Всеки, който говори за калабрийската мафия 'Ндрагета във връзка с Джани Версаче, не е достоен да съществува. Това са само лъжи", каза Санто Версаче в интервю за частния тв канал Canale 5. Той нарече "планина от неверни неща, измислици" твърденията на двама разкаяли се бивши членове на мафията, които са цитирани в книгата на журналиста Джанлуиджи Нуци "Метастази", която излезе в началото на декември.

Според тях Джани Версаче е бил убит заради неизплатени дългове към 'Ндрагета.

"Компанията Джани Версаче никога не е прала мръсни пари, нито е извършвала наркотрафик, заяви братът на прочутия дизайнер, който бе убит през 1997 г. в Маями, Санто Версаче. Той подчерта, че през годините, за които се говори в книгата, компанията е "правела невероятни печалби от милиарди и е плащала милиарди данъци".

Санто Версаче заяви, че е искал да отговори на показано на 2 декември по Канал 5 интервю на единия от бившите мафиоти "защото Джани Версаче не може да разкаже своята версия на фактите, нито да отвърне", отбелязва БГНЕС. Той заяви, че е срамно да се говори за човек, който е мъртъв от 15 години. Версаче подчерта още, че единият от двамата бивши мафиоти е бил осъден за клевета, а другият никога досега не е говорил за каквото и да е било, при което човек си задавал въпроса "защо всичко това излиза сега".